kinaliada ne yapilir

Kınalıada’da Yapılacaklar Nelerdir?

Kınalıada, Prens Adaları arasında büyüklük açısından dördüncü. İstanbul’a yakınlığı ile ön plana çıkan Kınalıada’nın iklimi ve bitki örtüsü ile diğer adalardan ayrılıyor. Kum taşı uçurumlarının kızıl renginden “Kınalı” adını almış adada yeşillik oldukça az olduğundan aktivitelerde de farklılıklar görülebiliyor. Bu nedenle “Kınalıada’da ne yapılır?” sorusuna cevap olarak mesire alanları vermek yerine daha çok sokak gezileri ve restoran yemekleri ön plana çıkıyor. Bizans döneminde sürgünler ile başlayan Kınalıada yerleşimleri daha sonrasında 1800’lü yılarda Ermeni nüfusun adaya yerleşimiyle hız kazanmıştır. Adalar ile kıyaslandığında kendine özel atmosferi ile ilgi çeken ada kısıtlı fakat gezilmeye değer sokakları ve temiz suları ile sizleri bekliyor. İsterseniz Kınalıada sokaklarında yürüyüşler yapın, isterseniz çay bahçelerinde keyifli sohbetler geçirin.

► Adalar Vapur Seferleri ve Ücretleri sayfamızı ziyaret ederek Kınalıada’ya düzenlenen tüm vapur ve motor saatlerini detaylı inceleyebilirsiniz. 😊

Farklı kültürlerden miraslara da ev sahipliği yapan küçük ada Kınalı’da yapılacak aktivitelerin başında az sayıda fakat değerli mekanları gezmek geliyor. Daha birçok önerimiz için yazımızı okumaya devam edin 🙂

Öncelikle aklınızdaki sorulara cevap verelim.

Kınalıada’da Piknik Yapılır Mı?

kinaliada cografyasi

Kınalıada, Prens Adaları arasında piknik için uygun yapıya sahip olmayanlardan. Mesire alanı eksikliği göze çarpıyor. İklimi ise diğer adalara nazaran oldukça sert olan Kınalıada’da piknik yapamayabilirsiniz belki ama, bahçeli ve deniz manzaralı restorantlarda deneyeceğiniz en güzel lezzetlerle keyifli bir gün geçirebilirsiniz. Piknik seçeneği, restoran ve kafeler arasında, görülecek yapılar arasında geri planda kalacaktır.

Ateş Yakmayalım! Sigara İzmaritlerini Yanarken Yere Atmayalım! | Orman Yangın İhbar:   177

Kınalıada’da Bisiklet Turu?

Kınalıada, diğer adalara oranla küçük olduğundan bisiklet kiralama fiyatları da biraz yüksek. Adayı isterseniz yürüyerek de turlayabilirsiniz, isterseniz bisiklet sürerek bu süreyi daha da kısaltabilirsiniz. Saatlik ve günlük fiyatları değişiklik gösteren Kınalıada kiralık bisiklet fiyatları saatlik 15 TL, günlük ise hafta içleri 30 – 40 TL ve hafta sonu 50 TL olarak değişiyor.

Kınalıada’da Hangi Aktiviteler Yapılır?

kinaliada sahili

Manastır Tepesi, Teşvikiye Tepesi, ve Çınar Tepesi olmak üzere 3 tepesi bulunan Kınalıada’da isterseniz onun doğasında bir yürüyüşe çıkabilirisiniz. Sokak sokak gezebileceğiniz Kınalıada, yaklaşık yarım saatlik bir sürede baştan başa gezilebilen bir ada. Eşsiz manzaraları ve sahip olduğu imkanları, sizleri samimi atmosferi ile kendine çekecek adada diğer her adada olduğu gibi belli başlı aktiviteler ile keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Fotoğraf Çekmek

Kınalıada’nın manzarasında birçok anı biriktirebilir, farklı lezzetlerin, mekanların ve sokakların fotoğrafında ölümsüz mutlu günler yaşayabilirsiniz. İlkbahar ve yaz aylarında rengarenk ve capcanlı sokaklarda elinizden kamera eksik olmasın.

Denize Girmek

kinaliada iskele plaji

Adalara gelip denize girmeden ayrılmak olur mu? İster birkaç günlük tatilleriniz için, isterseniz günübirlik gezileriniz için sıcak havaların kurtarıcısı olacak serin sulara atlamak isterseniz, Kınalıada’da birçok farklı imkanlar sağlayan plaj işletmesi mevcut. Su Sporları Kulubu, halk plajları ve beach clublardan size uygun olanı seçip güzel bir  gün geçirebilirsiniz. Kınalıada plajları hakkında detaylı bilgi almak için “Kınalıada Plajları” isimli yazımızı okuyabilirsiniz.

► Kınalıada Plajları ve Fiyatları yazımızdan Büyükada’daki plajlar hakkında daha detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz. 🙂

  • Ayazma Plajı
  • Kumluk Plajı
  • Teos Plajı
  • Kamo’s Beach Club
  • Ülker Halk Plajı
  • İskele Halk Plajı

Rakı-balık ve Keyifli Öğünler

teos beach club restaurant

En nefis lezzetlerin sunulduğu birçok çeşit restoranda Kınalıada geziniz için bir durak belirleyerek keyifli kahvaltılar ve akşam yemekleri geçirebilirsiniz. İlkbahar ve Yaz aylarında sıcağın altında serinlemeniz için oturabileceğiniz birçok seçeneğiniz var.

Adalarda sevdiklerinizle bir rakı-balık keyfi yapmadan dönmek mi? Asla. Bunun için Kınalıada restoranlarında birçok seçenek var. Deniz manzarasında keyifli sohbetler eşliğinde unutulmayacak akşamlar yaşayacaksınız Kınalıada’da. Taş Meyhanesi’nde ya da Kınalıada’nın diğer restorantlarında en lezzetli mezelerin tadına bakmadan Kınalıada’dan ayrılmayın! Detaylı bilgi için “Kınalıada’da Ne Yenir?” isimli yazımızı okuyabilirsiniz.

► Kınalıada’da ne nerede yenir ve bizim tavsiyelerimiz nelerdir merak ediyorsanız, linke tıklayarak daha detaylı bilgi alabilirsiniz. 🙂

  • Jash İstanbul Kınalıada
  • Proti
  • Mimoza Restoran
  • Bahar Pastanesi
  • Taş Meyhanesi
  • Harbiye Börekçisi

Tarihi Yapıları Gezin

surp krikor lusavoric ermeni kilisesi

Kınalıada, diğer adalara nazaran tarih içinde daha az ismini duyurmuştur. Buna rağmen yerleşimin başladığı senelerden itibaren her dönem dini yapılar inşa edilmiştir. Kınalıada’da bulunan Hristos Tepesi’nde bulunan manastıra, Surp Krikor Lusavoriç Ermeni Kilisesi’ne ve dahasına uğrayarak buralarda tarihi bir gezi yaparak tatillerinize kültür katabilirsiniz. Ayrıca Kınalıada’da bulunan Ermeni Türk Mezarlığı’nın da hikayesini dinleyerek aynı toprakları paylaşan ve şimdi ebedi uykularını uyuyan insanları ziyaret edebilirsiniz.

  • Dönüşüm Manastırı
  • Rum Ortodoks – Panayia Kilisesi
  • Kınalıada Camii
  • Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi

🐈 Kısacık bir not: Özellikle de yaz aylarında kapımızın önüne sevimli dostlarımız için bir kap su koyalım. 🐈

Kınalıada’da Konaklama İmkanları

kinaliada butik otel

Prens Adaların’nın geri kalanında olduğu gibi, Kınalıada’da da gezinizi birkaç gün uzatarak adanın keyfini çıkartabilirsiniz. Böylece bu küçük adanın tamamını gezmek için bolca zaman ayarlayabilir ve huzurlu bir tatille kendinizi ödüllendirebilirsiniz! Kınalıada konaklama açısından diğer adalara oranla sayıca daha az mekan bulunmaktadır fakat kalite ve konfor eksikliği hissetmeyeceksiniz. Her biri farklı bir konsepte göre hizmet veren otel ve pansiyonlarla bütçenize uygun olanları arayarak kendinize uygun Kınalıada tatilini yaşayabilirsiniz.

Kınalıada Otel ve Pansiyon listemize buradan göz atabilirsiniz! 🙂

  • Kınalı Butik Otel
  • Hababam Pansiyon
  • Rıta Inn

İlgili İçerikler!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir